Szervervilág Kft - Mikrotik routerek központi mentése


Először saját dolgunkat akartuk csak megkönyíteni, de kiderült, hogy ügyfeleink számára is egy nagyon hasznos rendszert fejlesztettünk ki.

A rendszer lényege, hogy egy központi szerver minden nap bejelentkezik az általunk szállított mikrotik routerekre, és azok beállításairól mentést készít, melyet egy központi helyen tárolunk. Az sem gond, ha az adott eszköz nem fix IP címmel kapcsolódik (hála a saját dyndns szolgáltatásunknak, melyet minden ügyfelünk számára díjmentesen biztosítunk), sőt azt is megoldottuk, ha egy tűzfal mögé dugjuk el a router-t.

A központilag tárolt router konfigurációs mentésnek az a lényege, hogy egy meghibásodás esetén (villámcsapás, tápegység hiba miatti túlfeszültség..stb) ügyfelünkhöz egy olyan routerrel érkezünk, amire már fel van töltve a saját routerének előző napi mentése. Igen, minden típusú általunk forgalmazott mikrotik routerből tartunk egy tartalék eszközt készleten. Így a helyreállítás ideje drasztikusan lecsökken, akár egy óra alatt is képesek vagyunk helyreállítani a működést.

Nem elhanyagolható az a szempont sem, hogy néha bizony hibázunk a router konfigurálása közben, hiszen mi is emberek vagyunk, no ilyenkor borzasztó hasznos egy tegnapi mentés, amiben még minden jó volt :)

Elérhetőségeink

Szervervilág Kft.

7623 Pécs, Megyeri út 66/1.
info (kukacka) szervervilag (ittegypont) eu
www.szervervilag.eu 

 

adószám: 11003052-2-02
cégjegyzékszám: Cg.02-09-061656
bankszámlaszám: 10300002-10613240-49020015

 

 

 


Linux/BSD szerverek, Microsoft szerverek, Mac OSX szerverek
Komplex hálózatok (Mikrotik routerekkel), VPN infrastruktúrák

...hogy a szerver kiszolgáljon. És ne a rendszergazdának kelljen életben tartania.